Fred van Keulen ontvangt Leermeesterprijs

Op maandag 5 september is de Leermeesterprijs 2016 uitgereikt aan prof.dr.ir. Fred van Keulen, hoogleraar Structural Optimization and Mechanics bij de faculteit Werktuigbouwkunde, Maritieme Techniek en Technische Materiaalwetenschappen (3mE).

8a0b4dd07a

Van Keulen ontving de Leermeesterprijs uit handen van Rector Magnificus Karel Luyben en voorzitter van het Universiteitsfonds Delft Michael Wisbrun.

Luyben: “De Leermeesterprijs behoort toe aan het neusje van de zalm van de universiteit. Niet alleen moet de ontvanger uitstekende onderwijsprestaties hebben, ook moet de leermeester uitblinken in onderwijs en onderzoek, promovendi kunnen inspireren en omgekeerd geïnspireerd raken. Fred is een waardig ontvanger van de prijs. Hij is een kei in onderwijs en onderzoek en kan een brug slaan naar de praktijk. Als je mij vraagt: wat is zijn succes? Dan refereer ik aan wat hij mij ooit vertelde: doe wat je leuk vindt want daar ben je het beste in.”

Voordracht
Professor van Keulen is voor de prijs voorgedragen door decaan van de faculteit 3mE, prof.dr. Theun Baller, Studievereniging Leeghwater, promovendi en door andere partijen waar hij intensief mee samenwerkt. Een kleine greep uit de aanbevelingen.

“Fred neemt steeds het voortouw en laat promovendi niet met rust voor ze nieuwe resultaten vinden en publiceren.”

“Met goed ontwikkeld gevoel weet hij vaak precies de juiste snaar te raken en onverhoeds talent te onthullen.”

“Ik werd als student echt naar een hoger niveau getild.”

“Fred streeft ernaar droge theorie te verlevendigen met voorbeelden uit het dagelijks leven.”

“He is all about leading by example.”

Fred van Keulen reageerde verheugd op het ontvangen van de Leermeesterprijs. “Het begon voor mij in 1980 als student aan de TU Delft. Ik zat achter in de zaal en dacht: dit zou ik zelf willen doceren! Studenten die dit denken zijn natuurlijk een beetje gek, maar ja… Ik wil het Universiteitsfonds en de TU Delft hartelijk bedanken voor deze prijs, ik ben er zeer vereerd mee. De prijs is een reflectie van wat je doet aan onderwijs en onderzoek, zowel binnen als buiten de universiteit. Je weet dat als je zo’n prijs krijgt hier mensen hun nek voor hebben uitgestoken; oud-collega’s, studenten, promovendi en anderen. Ook aan hen wil ik mijn grote dank uitspreken.”

Universiteitsfonds Delft
Het UfD stelt zich tot doel de TU Delft (financieel) te ondersteunen in haar ambitie een wereldspeler te zijn op het gebied van onderwijs, onderzoek en talentontwikkeling. Dit doet het fonds door alumni, particulieren en bedrijven te verbinden met de TU Delft.