Exclusief: Het Goede Vrienden Diner 2016!

Donderdag 3 november vond het Goede Vrienden Diner 2016 plaats. Door middel van het jaarlijkse diner bedanken wij onze bijzondere relaties voor hun betrokkenheid en steun aan het fonds. Dit jaar vond het diner plaats in het ‘new state-of-the-art’ gebouw van de faculteit Technische Natuurwetenschappen. Voorafgaand aan het exclusieve diner vond een inspirerend middag programma plaats.

Masterclass Robotics & Team iGem

Tijdens het middag programma werden onze relaties uitgenodigd voor een rondleiding door het gloednieuwe gebouw van de faculteit Technische Wetenschappen. Daarbij werden alle ins- and outs van de nieuwe technologien en mogelijkheden binnen het gebouw belicht.

Bij de daaropvolgende masterclass werd de huidige trend van het onderwijs binnen de TU Delft belicht. Jeff van Egmond, promovendus en coach in de Robotics minor gaf een compleet overzicht van de interfacultaire minor Robotics waarin in korte tijd robots worden ontworpen voor zowel industriële als maatschappelijke doeleinden. Een studenten team dat zich nog midden in het ontwerpproces bevindt, was aanwezig om hun concept te tonen.Tijdens de minor worden er bijzondere resultaten geboekt, student Julian Jagtenberg presenteerde de robot, die na de voltooiing van de minor vorig jaar is doorontwikkeld, samen met zijn teamgenoten heeft hij inmiddels de YES!Delft start up: Somnox.

Studente Michelle Post vertegenwoordigde het TU Delft DREAM Team iGEM 2015, dat in juni de Royal-IHC Teamworkprijs won. Zij vertelde hoe hun uitmuntende prestatie tijdens de internationale competitie in Boston tot stand is gekomenen schetste het inhoudelijke concept. Tevens werd een rapportage gegeven van hun opvolgers, Team 2016, die drie dragen te voren in Boston waren om de titel te verdedigen. Team iGem vormde een mooi boegbeeld van de bijzondere prestaties die allemaal mogelijk worden gemaakt met de steun van het Universiteitsfonds Delft.

Het diner

Voor het diner was het innovatieve gebouw van de faculteit omgetoverd tot een luxe dining room en interactieve borrel vloer in het atrium waarbij alle gasten konden genieten van culinaire gerechten. Keynote speaker David Abbink inspireerde de gasten met de actuele ontwikkelingen en uitdagende toekomst op het gebied van Robotica binnen de TU Delft: het Robotics Institute en Robo Valley.

Het Universiteitsfonds Delft kijkt terug op een mooie avond en bedankt alle bijzondere relaties voor hun aanwezigheid, maar vooral voor hun steun en betrokkenheid bij de TU Delft. Met de steun van de Goede Vrienden kan de TU Delft haar ambities waar en een universiteit met een vooraanstaande wereldwijde reputatie te blijven.

Volgend jaar ook aanwezig zijn?

Wilt u volgend jaar ook aanwezig zijn op het Goede Vrienden diner? Dit kan door Goede Vriend te worden van het Universiteitsfonds Delft met een jaarlijkse bijdrage van minimaal € 1.000,-. Met deze bijdragen kunnen excellente onderzoeks- en studentenprojecten gerealiseerd of versneld worden. Geinteresseerd? Lees hier meer over het worden van een Goede Vriend of neem direct contact op met Machteld van Oven, relatiemanager bijzondere giften, m.w.vonoven@tudelft.nl of tel. 06 81 060 919.