Best Graduate Eduardo Olimpio wint Unilever Research Prize 2016!

Eduardo Olimpio van de faculteit TNW heeft afgelopen donderdag 1 december een Unilever Research Prize 2016 gewonnen. Met de jaarlijkse prijs spreekt Unilever haar waardering uit voor hoogstaand wetenschappelijk onderzoek. Eerder in November werd Eduardo benoemd tot Best Graduate van zijn faculteit.img_6920

Jaarlijks wordt de TU Delft uitgenodigd een afstudeerder van de faculteit TNW of 3mE te nomineren voor de prijs. Daaruit was Eduardo Olimpio geselecteerd, die in 2016 is afgestudeerd voor zijn master Applied Physics. Voor zijn master thesis, getiteld ‘Topics on Statistical Mechanics of Cells; How to make sense of cellular systems’, werkte hij aan het ordende vermogen van de cellen van organismen. Met zijn werk ontving Eduardo in November eerder de Best Graduate award 2015 – 2016 van zijn faculteit.

De uitreiking van de Unilever Research Prizes stond dit jaar in het teken van de Global Goals van de Verenigde Naties. De prijs werd uitgereikt aan een student van elke Nederlandse universiteit. Eduardo en de andere elf winnaars ontvingen ieder een bedrag van € 2.500 en het ‘Ovum’ beeld dat het onstaan van nieuw talent symboliseert.