Masterkeuzereis 2017 Italië

Eind februari bezochten 36 bachelorstudenten en Prof. Dr. Giovanni Bertotti van Applied Earth Sciences Napels en Rome. De thema’s waaronder geo-engineering, seismiek, aardbevingen en vulkanen, stonden centraal tijdens de praktijkstudies en bedrijfsbezoeken in Italië.

Zowel bij de faculteit als vanuit de industrie is er behoefte om een breder studieperspectief te verkennen en meer te anticiperen op het toekomstige werkveld van de ingenieurs. Daarom werd studenten vooraf gevraagd naar hun interessegebieden.

Integraal Ontwerpen

Het bedrijf Huisman in Schiedam en het Universiteitsfonds Delft maakten deze masterreis mede mogelijk. Het verbinden van Huisman met de masterkeuzereis is onderdeel van het ingezette initiatief om het perspectief en aandachtsgebied van toekomstige ingenieurs te verbreden onder de overkoepelende noemer ‘Integraal Ontwerpen’.