Visualizing morality in a movie clip

Studenten van verschillende faculteiten hebben zich verdiept in het maken van een artistieke korte film voor een nieuw honours vak, met als doel om discussie op te wekken over morele dillema’s in hun vakgebied. Zoals een racistische koffieautomaat? Sophie’s choice voor een zelfrijdende auto?  En artificiële intelligentie tegen eenzaamheid?  Komt u ook kijken naar deze korte films op  5 april 20:00 in het PrinsenKwartier. Voor meer informatie

Het vak bestond uit veel brainstorm sessies en experimenten. De discussie liet zich niet beperken door de gegeven onderwerpen zoals; duurzaamheid, energie en gezondheid. De studenten hebben vervolgens veel geëxperimenteerd met het verhaal vertellen in een korte film om hiermee de essentie te kunnen overbrengen.

Scene uit een van de korte films

Het resultaat

Het belangrijkste van de film is dat de toeschouwer gepakt wordt en over het onderwerp gaat nadenken en het  een discussie start zal starten. Een goede aanpak van de artistieke benadering is van groot belang voor het begrip van de morele kwestie. Op 5 april zullen de korte films gepresenteerd worden met een toelichting van de student zie voor meer informatie over deze avond.

De ontwikkeling van dit vak is mede mogelijk gemaakt door Het Honours Kick Start Fund van het Universiteitsfonds Delft met medewerking van betrokken alumni, Vopak en de Buccaneer Delft.