Entrepreneurship Day Delft

Op 2 maart 2017 heeft zich in de Aula van de TU Delft, Entrepreneurship Day Delft voltrokken. Dit evenement had als missie om op een laagdrempelige manier studenten van de TU Delft te enthousiasmeren voor ondernemerschap. De dag bestond uit drie phases: Namelijk de ‘Startup Playground’, het symposium en de borrel.

De dag begon met de ‘Startup Playground’, dit waren een twaalf tal startups en technologie bedrijven die aan de bezoekers hun techniek lieten zien. Deze ‘Startup Playground’ was ervoor bedoeld om het ondernemerschap tastbaar te maken.

Het Symposium

De ‘Startup Playground’ werd gevolgd door het Symposium, die leuk geopend is door Pep Rosenfeld een cabaretier. Na deze opening kwam Ferdinand Grapperhaus, CEO van Physee, een anekdote vertellen over zijn uitvindingen en startup die energie opwekkend glas maakt. Hierbij ging hij dieper in op de leuke maar ook zware kanten van het ondernemerschap.

Pitch Battle

De winnende pitch was van MOMO Medical

Het middenstuk van het symposium bestond uit een Pitch Battle waar 5 startups de kans kregen om een pitch te houden voor een vakjury. De sterkste pitch was die van MOMO Medical . Als laatste deel van het symposium kwam Dhiraj Mukherjee, Co-Founder van Shazam, vertellen over het prille begin van Shazam en de enorme groei die het daarna heeft gehad. De dag werd afgesloten door een gezellige borrel. Volg deze link voor de after movie.

Het Universiteitsfonds Delft heeft Yes Delft students financieel geholpen met de realisatie van dit evenement.