Twee winnaressen Marina van Damme beurs 2017

Donderdag 8 juni vond de uitreiking van de Marina van Damme beurs 2017 plaats met een zeer bijzondere uitslag. Door het hoge niveau van de genomineerden heeft Marina van Damme besloten om twee genomineerde alumna te belonen met de beurs van 9000 euro. Leah Sosa en Jetty van Ginkel zijn de winnaressen van de Marina van Damme beurs 2017. De andere twee genomineerde alumna, Siska Surja and Maria Vansilogio – Verhagen hebben de runner-up prijs van 2500 euro per pesoon ontvangen, die ter beschikking is gesteld door het Fortuna Fonds. Door het hoge niveau van de genomineerde geeft marina van Damme deze alumna een extra beurs van 1500 euro bovenop de runner-up prijs aangeboden.

Leah Sosa vertelde hoe zeer zij een vrouwelijk voorbeeld heeft gemist tijdens haar studie en nu ook in haar werk als Hydrodynamic Research Engineer bij Quantum Controls BV, Leah wil hier verandering in brengen. Leah studeerde af aan de TU Delft in Maritieme technologie, Ship Hydromechanics. Leah wil nu naast alle technische kennis die ze heeft haar managementvaardigheden ontwikkelen. Als manager hoopt ze in de toekomst met meer vrouwen te kunnen werken en hen te inspireren. Leah heeft zich ingeschreven voor een MBA aan de nummer 1 business school 2017 (Financial Times listing 2017): INSEAD. En ze is aangenomen! In september 2017 start zij met de opleiding. De Marina van Damme beurs zal bijdragen aan de studiekosten. Leah weet nog niet precies wat ze daarna gaat doen. Eerst wil ze zich met hart en ziel inzetten voor haar studie. Zelf zegt ze met een knipoog: “ik heb een plan zonder plan.” De jury van de Marina van Damme prijs heeft er het volste vertrouwen in en verwacht dat Leah met de opleiding een mooie stap zal zetten in haar jonge veelbelovende carrière.

Jetty van Ginkel heeft haar master Molecular Cellular and Tissue Engineering aan de TU Twente in 2010 afgerond en vervolgens is ze doorgegaan met onderzoek voor haar PhD op het gebied van Bionanoscience op de TU Delft. Jetty werkt nu in het Erasmus MC als Business Development Manager. In haar pitch vertelde Jetty over de uitdaging tussen onderzoek en marktrealisatie. Wetenschappers weten vaak niet hoe ze producten op de markt kunnen brengen. Jetty wil deze wetenschappers graag helpen om veelbelovende product ideeën en onderzoeksresultaten een stapje verder te helpen richting realisatie. Hiervoor gaat ze een 3-jarige training volgen met als doel ​​technische overdrachtsfunctionaris te worden en de RTTP-status te krijgen. RTTP staat voor Registered Technology Transfer Professional. De Marina van Damme beurs zal bijdragen aan deze opleiding. Omdat allebei haar ouders in de gezondheidszorg werken, zou Jetty graag de afstand tussen de universiteit, bedrijfsleven en de gewone burger overbruggen door te focussen op de medische wereld. Momenteel werkt Jetty al in het Erasmus MC als Business Development manager, de jury van de Marina van Damme prijs ondersteunt Jetty graag met deze opleiding en prijst haar inzet en toewijding haar ambitie waar te maken.

KIVI erelid voor Marina van Damme

Dr. ir. Marina van Damme heeft na de uitreiking van de Marina van Damme beurs het KIVI-erelidmaatschap ontvangen van Jolienne Brouwer namens het Hoofdbestuur van KIVI. Met het erelidmaatschap beloont KIVI mensen die veel voor de techniek in Nederland hebben betekend. Marina van Damme was verrast en zeer verheugd met deze bijzondere erkenning. Lees verder in de Delta.