Engineering Education pilots

Studenten ontwikkelen op eigen initiatief in samenwerking met docenten en het Universiteitsfonds aanvullende Engineering Education pilots. De pilots worden zorgvuldig vormgegeven met leerdoelen, in afstemming en met commitment van docenten en de onderwijs/master coördinator. 

Het Universiteitsfonds Delft werkt mee aan de ontwikkeling van de volgende Engineering Education pilots.


 • Bachelorreis Stavanger ten behoeve van Masterkeuze
  Civiele Techniek en Geowetenschappen

Door een bezoek aan bedrijven en gesprekken met alumni kunnen Bachelorstudenten Applied Earth Sciences zich tijdens deze reis oriënteren op hun Masterkeuze. Ze verwerven inzicht in de mogelijkheden van de verschillende studierichtingen. Het universiteitsfonds financiert de reis.


 • Rotman Design Challenge
  Industrieel Ontwerpen

De Rotman Design Challenge is een internationale wedstrijd van de Business Design Club. Studententeams worden geselecteerd om op locatie ‘business challenges’ op te lossen door middel van de ‘design thinking’ methode. Het fonds is medefinancier van deze reis.


 • TedxDelft events
  Interfacultairtedxdelft4_k2


TEDxDelft
events maken deel uit van een wervelend internationaal platform waarbinnen ideeën worden uitgewisseld. Het Universiteitsfonds Delft is ‘associate partner’ van de events van TEDxDelft: salon, cinema en storytelling.


 • Handelsmissie Singapore
  Industrieel Ontwerpen

De startup Nowi Energy van de studenten Omar Link en Simon van der Jagt is gepresenteerd tijdens een handelsmissie naar Singapore. De deelname was op uitnodiging van TNO en in samenwerking met de Nederlandse Overheid. Het fonds heeft de reis medemogelijk gemaakt.


 • YES!Delft Students
  InterfacultairYES_Students logo AI8 _Converted__thumbnail

De jaarlijkse TEDxDelft Award is een initiatief van YES!Delft Students en TEDxDelft. Het Universiteitsfonds Delft financiert de award en ondersteunt de coaching-trajecten van de genomineerde kandidaten voor de TEDxDelft Award.


 • Shock Safe Nepal
  Civiele Techniek en Geowetenschappen

Shock Safe Nepal is een studenteninitiatief dat is gericht op onderzoek naar aardbevingsbestendig bouwen in Nepal. Meerdere onderzoeksteams wisselen elkaar af in Nepal en verbreden en verdiepen elkaars onderzoek. Het fonds ondersteunt de expeditie.


 • Iceland Expedition
  Civiele Techniek en Geowetenschappen

Studenten, alumni en medewerkers krijgen tijdens deze reis naar IJsland de kans om zich te verdiepen in geothermische energie en onderling internationale expertise uit te wisselen. Het Universiteitsfonds Delft is medefinancier van de reis.


 • Graduate School: PDEng study trip
  Technische Natuurwetenschappen

Tijdens de design-traineeship ‘Professional Doctorate in Engineering’ worden ontwikkelingen in Life and Material Sciences en Chemical Engineering vertaald naar real-life applicaties. Het Universiteitsfonds Delft is medefinancier van de bijbehorende study trip in 2016.

 • Graduate School: PhD Kick Start Fund
  Interfacultair

TU Delft professoren en PhD kandidaten kunnen subsidie aanvragen bij het PhD Kick Start Fund om een nieuw vak te ontwikkelen of een bestaand vak te upgraden binnen het Doctoral Education Programme. Het universiteitsfonds financiert modules en biedt donateurs de kans zich te verbinden aan dit initiatief.