Onderzoek

Wetenschappers en studenten van de TU Delft werken aan oplossingen die de kwaliteit van het leven van een groot aantal mensen beïnvloeden.

Het Universiteitsfonds slaat een brug tussen universiteit en maatschappij voor initiatieven die extra steun nodig hebben. De opbrengsten uit fondsenwerving zullen volledig ten goede komen aan het wetenschappelijk onderzoek.

Momenteel worden de volgende onderzoeksprojecten mogelijk gemaakt met het fonds.

Leerstoel Geothermie

Applied Earth Sciences
Bij de leerstoel wordt geotechnisch onderzoek gedaan naar mogelijkheden om warm water onder de grond in te zetten als duurzame energiebron in Nederland. Een nieuw thema is diepe geothermie. Het universiteitsfonds is medefinancier dankzij een Alumnigeschenk van ‘Mijnbouwkunde’.

Doelgericht bestralen, minimale schade

Technische Natuurwetenschappen
In de strijd tegen kanker ontwikkelt de TU Delft nanodragers voor inwendige bestraling om uitzaaiingen te bestrijden. Hiermee wordt schade aan de tumor gemaximaliseerd en gezond weefsel gespaard. Het Universiteitsfonds Delft is medefinancier van dit onderzoek.

Meer weten?

Wilt u ook betrokken worden en de TU Delft steunen in haar onderzoek? Neem contact met ons op om vrijblijvend kennis te maken en met ons te bespreken wat er mogelijk is.
Machteld von Oven, relatiemanager bijzondere giften, geeft u graag nadere toelichting. Email m.w.vonoven@tudelft.nl of tel. 06 81 060 919.