Olaf van Campenhout is Best of TU Delft 2016!

Donderdag 17 november werd Olaf van Campenhout van de faculteit Lucht en Ruimtevaart uitgeroepen tot Best Graduate 2015 – 2016! Tijdens de ceremonie werd Olaf geprezen om zijn verdiepende onderzoek. Alle acht faculteiten van de TU Delft hadden een recentlijk afgestudeerde student genomineerd voor de prijs. De ceremonie stond symbool voor het beste dat de TU Delft te bieden heeft!

Een revolutie met dimples

Tijdens zijn master thesis onderzocht Olaf het wrijvings verminderende effect van oppervlakken die kleine kuiltjes , dimples, bevatten. Dimples zijn ondermeer ook te vinden op golfballen. Hiervoor ontwikkelde hij zelf een experimentele set up. Met de techniek Particle image surface flow visualization was Olaf een van de eerste die een golf over een dimple wist te meten! Voor zijn onderzoek ontving Olaf een 9.5 en wist naast zijn cum laude in Aerospace Engineering, ook nog een master in Chinese Economics te behalen aan de Erasumus Universiteit Rotterdam. Olaf mag zich daarom terecht Best of TU Delft 2016 noemen! Als Best Graduate 2015 – 2016 ontving Olaf een persoonlijke prijs van €1,000, een KIVI lidmaatschap, de statuten over ‘the road towards a bright future’ en een gloednieuwe DELL laptop!

The Best Graduates

Olaf’s overwinning werd bekend naar een uitgebreid jury overleg. Anka Mulder benoemde namens de jury de kwaliteiten van een beste afstudeerder en benadrukte dat alle acht genomineerden aan deze punten voldeden. Alle acht genomineerden ontvingen een prijs van €1,000. Daarnaast ontvingen zij de Universiteitsfonds medaille als de erkenning voor hun toewijding aan het studie process, waarbij ze ernaar streven om tot de bodem van de materie te komen.

Met trots feliciteren wij alle Best Graduates 2015 – 2016:
img_7002

• Olaf van Campenhout – Best of TU Delft 2016 – Faculty of Aerospace Engineering
  • Andrea Migotto – Faculty of Architecture
  • Joeri Brackenhoff – Faculty of Civil Engineering and Geosciences
  • Simone Silvestri – Faculty of Mechanical, Maritime and Materials Engineering
  • Tamara Kloek – Faculty of Electrical Engineering, Mathematics and Computer Science
  • Renee Molman – Faculty of Industrial Design
  • Bas Keijser – Faculty of Technology, Policy and Management
  •  Eduardo Olimpio – Faculty of Applied Sciences

De Ceremonie

Tijdens de ceremonie stond Best of TU Delft centraal. Naast de benoeming van de Best Graduates, was er ook een divers programma met een optreden van Poetic Engineers en een lazing van keynote speaker prof.dr. Jan van Neerven over de Matter of Math. Ter ere van de Best Graduates droegen de Poetic Engineers, Bauke Steenhuisen en Jeroen Manders, een zelfgeschreven sonnet voor. Lees het hier!

Het Universiteitsfonds kijkt terug op een geslaagde dag met de top van nieuwe ingenieurs en jonge ambassadeurs van de TU Delft!

Foto’s van de ceremonie zijn te vinden op onze Facebook pagina!